2015년 3월 8일 일요일

Taiwanese food 肉圓(rou yuan), 四神湯(si shen tang),筒仔米糕(tong zi mi gao)


오늘은 대만 사람들이 즐겨먹는 음식중 
肉圓(로위엔), 四神湯(사신탕),筒仔米糕(통쯔미까오)를 소개해드려고 합니다.

Today, I'd like to introduce you 肉圓(rou yuan), 四神湯(si shen tang),筒仔米糕(tong zi mi gao).
These are very common food in Taiwan. 





제가 간곳은 딱 이 세가지 메뉴만 판매하는 곳인데요. 
꼭 이곳이 아니라도 대만에 오시면 24시간 하는 식당을 쉽게 발견할수 있어요.
대부분 식당에서도 팔고 있으니 꼭 전문점을 가지 않으셔도 쉽게 먹을수 있습니당 :) 

 This restaurant only sell those food.
However, you can easy to find these menu in any 24 hours restaurant.
(Taiwan has so many 24hours restaurant ! )



우선 왼쪽이 肉圓(로위엔) 이구요 오른쪽은 筒仔米糕(통쯔미까오)입니다.

우선 통쯔미까오는 찹쌀밥을 뭉쳐서 약간 떡처럼 만들어서 찌는 방식으로 조리되는 음식인데요.
위에 고기랑 오이지를 올리고 
돈가스 소스랑 비슷한 맛을 가진 대만소스와 함께 먹어용.

정말 밥이 100% 찹쌀밥이라서 찹쌀 고유의 맛을 안좋아하시는 분들은 그닥 좋아하지 않을수도 있을것 같았어요.
하지만 저는 못먹는거 빼고 다 먹기에 ㅋㅋㅋ 
잘 먹었습니다. 

밥이 쫀쫀해서 출출할때 이것만 하나먹어도 든든할것 같아요. 


 Left - 肉圓(rou yuan) ,Right - 筒仔米糕(tong zi mi gao)

筒仔米糕(tong zi mi gao) is a kind of sticky rice cake.
actually, it's not rice "cake", but taste is little bit like that because it's really sticky.
I think even if you like to eat rice, I'm not sure that you will like this one.
Especially, this tower of rice(looks like a tower) made by 100 % sticky rice.
sticky rice has some sort of special taste and chewing, so I think some people would not like that kind of flavor.
However, I can eat all kinds of food and like sticky rice.
I liked it ! Actually, the sauce was very similar to Japanese pork cutlet sauce.
I was good to eat with rice ! sauce can cover strong flavor of sticky rice.





肉圓(로위엔)은 겉은 약간 쫀득한 질감의 밀가루 반죽을 써서 (제생각엔 전분으로 만든것 같아요)
약간 떡같은면서도 아닌것 같은 ㅋㅋ 신기한 질감인데 튀겨서 바삭하기 까지 합니다.
하지만 안을 열어보면 고기가 가득가득 ! 

이거 진짜 맛있어요 !! 
짱짱짱. 돈가스 좋아하시는 분들 고고고 ! 
돈가스랑 완전 다른 맛이지만 고기 좋아하시는 분들 추천!


This is called  肉圓(rou yuan) ! this is one of my favorite food ! 
Out side is crunch and chewing, but in side has lots of meat ! 
OMG. If you like marinade meat, I definitely want to recommend you this menu.

Great great ! 




마지막은 四神湯(사신탕) 입니다. 
요게 정말 !!!! 신기한 음식이예요.
사실 한국인 입맛에 쫌 맞지 않을것 같은 음식이예요.
왜냐면 대만의 특유한 한방약초 같은걸 넣어서 만든 음식이라 
굉장히 맛이 특이합니다. 
약간 우리나라 곰탕같은건데 거기에다가 곱창이랑 쌀이랑 넣어서 같이 먹는데
와 진짜 신기한 맛입니다.
태어나서 처음먹어보는맛!

도전해보시기 바랍니다 ! ㅋ (약간 도전이 필요한맛)

四神湯(si shen tang) !!! 
This is very very very interesting food ! ! 
When they make the soup, they put some Chinese herb, so the taste is really really strong.
Actually, I'm not sure Korean people will like this food or not.
If you are not good at eat Cilantro or Chinese herb, I think it would not good for you.
Even if I'm a person who love to eat Cilantro and Chinese herb, it was still very strong for me.

However, if you have chance to eat this food, I hope you to try !
I believe that food is a big part of culture, so if I want to understand culture, I must try it!



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